Knygos skirtuko diena

Posted by redzina91 on 2017 sausio 8 in Šis bei tas |

Šįkart, deja, ne apie keliones, tačiau apie tai, kas su kelionėmis šiek tiek susiję. Kai kurie žmonės žino, jog aš kolekcionuoju knygų skirtukus ir tai, kaip sakė (tiksliau man padėjo parašyti aprašyme) mano gera draugė bibliotekininkė Paulina, neatsiejama mano gyvenimo dalis. Kadangi vis tenka kažkur nukeliauti, tai visada aplankomos vietos, kuriose galima aptikti skirtukų: knygynai, parduotuvės, kanceliarinių prekių parduotuvės, TIC ir t.t.

Dabar turbūt iškilo klausimas, kodėl aš apie tai rašau? Viskas ne šiaip sau, o dėl to, kad knygų skirtukų kolekcionierių draugija (tiksliausiai būtų taip išversti) pirmą kartą švęs WORLD BOOKMARK DAY (WOBODA) arba Knygos skirtuko dieną šių metų vasario 25 dieną. Kodėl aš tai paminėjau? Nes esu prisijungusi prie jų ir ten radau daug kolekcionierių, kurie maloniai sutiko su manimi keistis skirtukais, patys siūlė man keistis. O dabar trumpai apie tai, ką siūlo nuveikti iki vasario 25 dienos. Visą informaciją plačiau galima rasti internetinėje svetainėje www.ifobookmarks.org/woboda.html (angliškai). 

1. Jeigu esi iliustratorius ar meninkas, gali padaryti skirtuką, kuris skirtas THE WOBODA 2017. Galima padaryti atspausdinamą skirtuką (jpg formatu, 200×75 mm,RGB mode) ir nusiųsti el. paštu info@ifobookmarks.org . Taip pat galima svetainėje esančius kitų sukurtus skirtukus atsispausdinti ir su jais keliauti kartu, daryti nuotraukas ir siųsti svetainės administratoriui, kuris pasidalins jūsų nuotraukomis svetainėje.

2. Keliauti su WOBO – keliaujančiu po pasaulį skirtuku. Svetainėje galima jį rasti ir atsispausdinti, ir pasidalinti visur keliaujant jos misija. O jos misija yra tokia, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie skirtuko dieną. Šį skirtuką siūloma palikti knygose bibliokoje, kavinėje ar kur kitur, kur jūsų manymu tam yra tinkama vieta.

Taip pat, jeigu netyčia keliaudami radote tokį skirtuką, pasidalinkite savo mintimis apie surastą skirtuką. Papasakokite iš kur jūs ir kur radote? Kokia buvo jūsų reakcija? Kodėl jūs mėgstate skirtukus? Ką darysite su surastu skirtuku? Ar leisite daugiau keliauti, ar ne? Apie tai galima papasakoti info@ifobookmarks.org.

3. Prisijungti prie WOBODA loterijos. Jeigu turite skirtukų, tai galite dalyvauti loterijoje. Jums tereikia išsiųsti bet kokį skaičių skirtukų, tačiau kuo jis didesnis, tuo didesnė galimybė laimėti. Jeigu sugalvojote, kad norite dalyvauti, jūs galite tai padaryti siųsdami savo skirtukus adresu (nepamirškite parašyti savo vardo ir el. pašto, taip pat parašykite skaičių nuo 1 iki 99, taip galėsite dalyvauti loterijoje):

Maner Consulting

Im Gloegglihof 17

CH-4125 Riehen

Switzerland

Skirtukus galima siųsti iki vasario 25 dienos, tačiau turi spėti atvykti laiku, nes po šios datos nebebus dalyvaujama loterijoje.

4. Padarykite nuotrauką su WOBODA skirtuku žymioje vietoje. Pirmiausia atsispausdinkite skirtuką iš svetainės (kuris jums patinka) ir pasiimkite kartu kur tik keliaujate. Nepamirškite nufotografuoti. Atsiųskite nuotrauką (jpg formatu) el. paštu info@ifobookmarks.org ir parašykite savo vardą ir vietą, kurioje buvo padaryta nuotrauka (šalis, miestas ir tikslesnė vieta (pvz. Katedros aikštė, Šiaulių bulvaras ar J. Miltinio dramos teatras (kodėl šias vietas pasirinkau pati nežinau). Taip pat galite nufotografavę ir įdėję nuotrauką į instagram’ą pažymėti @worldbookmarkday.

5. Parašyti straipsnį apie knygos skirtuko dieną. Parašyti savo svetainėje ar blog’e apie šią dieną ir jai skirtas veiklas. Geriausias straipsnis bus apdovanotas, tačiau jo nuoroda reikia pasidalinti info@ifobookmarks.org, kad svetainės administratorius pateiktų visiems skaitantiems draugijos puslapį apie straipsnį.

6. Suorganizuoti skirtukų keitimąsi bibliotekoje. Keletas bibliotekų pasaulyje taip daro, tad kodėl nepadarius to čia, Lietuvoje? Juk kartais skirtukas nusibosta, norisi kažko įdomesnio, gražesnio. Tokiu būdu galima vaikams atėjus į renginį pasikeisti skirtukais. O gal netgi patiems pasidaryti renginio metu skirtukų? Išradingumas svarbiausia juk 🙂

7. Parašyti humoristinį eilėraštį apie skirtukus ir skirtuko dieną. Jeigu patinka kurti, tai puiki galimybe sukurti įdomų, juokingą ketureilį skirtuko tema. Žinoma, galima ir pasidalinti juo info@ifobookmarks.org, taip bus pasidalinta su visais pasaulyje.

8. Prisijungti prie skirtukų keitimosi (čia mano mylimiausia dalis). Jeigu norite, galite keistis su kolekcininkais iš viso pasaulio. Svetainėje yra sąrašas kolekcininkų, nurodytas jų el. paštas (kad būtų galima susisiekti) ir taip padidinti ar paįvairinti savo kolekciją. Juk smagu turėti skirtukų iš įvairiausių pasaulio kampelių 🙂

9. Paaukoti skirtukų dienai. Aukos būtų panaudojamos prizams. Būtų apdovanojami straipsnių ir eilėraščių autoriai. Plačiau svetainėje.

10. Prisijungti kaip rėmėjui, kuris prijaučia skaitymui, knygoms ir skirtukams. Remti galima įvairiai –  aukomis ar kitaip prisidėti bendradarbiaujant.

Taigi, jeigu yra noras, galimybė – prisidėkite prie šios dienos. Juk smagiau kažką padaryti naujo, nekasdieninio. O jeigu turite skirtukų ir nežinote kur padėti, mielai priimsiu pas save. Lauksiu jūsų komentarų, jeigu norite prisidėti prie mano kolekcijos 🙂

P.S. vasario mėnesį instagram’e galima bus talpinti savo mėgiamiausio skirtuko nuotrauką su žymele #showusyourfavouritebookmark. Bus prizas – skirtukai.

Share

Copyright © 2016-2024 Varlė keliauninkė All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex