Postcrossing – atviručių apsikeitimas

Posted by redzina91 on 2017 balandžio 8 in Be kategorijos |

Sveiki, aš vėl čia nelabai į temą, nors tai šiek tiek susiję su kelionėmis, turizmu ir pan. Man papasakojus vienai youtuber’ei Evelinai (iš EvelinaBrashke kanalo https://www.youtube.com/user/evelinakvetkauskiene), ji susidomėjo mano keitimuisi atvirutėmis. Nurodžiau jai svetainę – www.postcrossing.com, tačiau jai labai įdomu kaip ten viskas vyksta, tad nusprendžiau papasakoti visiems, nes galbūt atsiras daugiau žmonių, kuriems bus įdomu apie tai sužinoti 🙂

Tai neblogas būdas, jeigu kažką kolekcioji, nes gali gauti iš įvairių šalių įdomių dalykų, o kartais ir netikėtų. Gimtadienio proga buvau gavusi net 84 skirtukus iš Filipinų, tad mane tikrai nustebino toks poelgis.

Principas yra toks, kad kiekvienas ten esantis prisiregistravęs žmogus paspaudęs mygtuką „gauna“ (svetainė sugeneruoja asmenį, kuriam reiks siųsti atvirutę) gavėjo aprašymą, adresą ir ID. Aprašyme daugelis nurodo, kokių atviručių nori. Kartais tai būna neįgyvendinama, todėl galima peržiūrėti tas atvirutes, kurios žmogui patiko. Aprašyme kartais nurodo, jog norėtų arbatos pakelio, magnetuko, autobuso, muziejaus bilieto, monetų, kalendoriukų, skirtukų, pašto ženklų ir t.t. Tokių principu aš didinu savo kolekciją. Nemaža dalis atkeliauja būtent taip. Na aišku, po kelis, ne dešimtimis. Adreso papildomai rašyti nereikia. Registruojantis paprašys įrašyti į laukelį ir tada matys tik tas žmogus, kuris siųs atvirutę. Apie adresą žemiau. O ID yra tam, kad būtų galima priregistruoti atvirutę ir siuntėjas galėtų nusiųsti kam nors kitam atvirutę.

Štai taip atrodo pagrindinis puslapis.

Užsiregistruoti paprasta kaip 2 kart 2, tačiau reikia nepamiršti, kad nurodyti adresą reikia be klaidų, nes tada nebus ir atvirutės. Be to, būna kad ir taip kažkur pasimeta atvirutė arba atkeliauja vos ne po metų ar kelių mėnesių. Tad kartais reikia būti ir kantriam 🙂

Prisijungus iškart matome kiek atviručių ar laiškų išsiųsta ir kiek gauta. Dar rodo ir tas, kurios keliauja. Skaičiuojamos dienos ir jeigu per du mėnesius nepriregistruojama atvirutė, tai tada galima vėl iš naujo siųsti. LT ir skaičiai – yra ID, pagal kurį yra priregistruojama atvirutė. Kairėje pusė yra send a postcard, kur paspaudę gausite naują gavėją, o register a postcard – priregistruosite atvirutę su ID ir galėsite kažką parašyti siuntėjui.

Paspaudus traveling atsidaro langas, kuriame galima matyti informaciją apie keliaujančias atvirutes: ID, gavėją, šalį, siuntimo pradžios datą, kiek dienų eina ir pridėti nuotrauką.

Toliau galima pamatyti kas darosi dabar, t.y. kas ir kur siunčia atvirutę ir kas iš ko gavo atvirutę. Taip pat statistikos – kiek naudotojų, kiek atviručių išsiųsta,kiek gauta ir t.t. Beje, galima įkelti atvirutės nuotrauką, tada visi galės matyti, kokią atvirutę žmogus gavo.

Atviručių siuntimas prasideda tada, kai į el. paštą gaunama žinutė, jog atvirutė nuėjo sėkmingai iki adresato. Tada pagrindiniame matome, kad vieną atvirutę galime siųsti ir spaudžiame Send a postcard.

Paspaudę Send a postcard išmeta langą, kuriame patvirtiname ar viską supratome ir….

Ir galiausiai matome kam siųsime atvirutę. Pirmiausia pastebime koks yra atvirutės ID ir trumpa informacija apie gavėją. Nurodoma šalis, kokias kalbas moka ir kokia gimimo data. Galiausiai matome adresą, kur siųsime savo atvirutę. Žmonės iš šalių, kurios nenaudoja lotyniškų raidžių dažnai nurodo adresą dviem kalbomis – savo ir anglišką variantą. 

Žemiau būna pateikiama informacija apie žmogų, kas jis, ko norėtų gauti ir pan. Beje, galima įkelti atvirutės nuotrauką, kad visi matytų, kai priregistruos. Paspaudus ant jo profilio galima nusiųsti žinutę, nes kartais nori gauti ir taip atvirutę, tad susisiekia asmenine žinute.

Štai taip atrodo pagrindinis profilis.

Na štai, gavau voką su labai gražiu sveikinimu Velykų proga. Deja, voką gavau „truputį“ praplėštą…

Lietuvos paštas su kokybe kartais nelabai draugauja, deja. Gaunu ir palamdytus vokus ar atvirutes. Kartą atvirutę – skirtuką gavau kaip nežinia iš kur ištraukta…

Voko viršuje matome kodą, kurį reikia suvesti kur prašo ID. Taip pat galime ką nors parašyti žmogui, padėkoti už atvirutę, atsakyti į klausimus, o gal parašyti, kad ten, kur gyveni, aš lankiausi, o gal apsilankyta buvo objekte, kuris pavaizduotas ant atvirutės.

Ir priregistravę matome…

Matome kas siuntė, kokia distancija, kiek užtruko, kada išsiųsta ir galime pridėti atvirutės nuotrauką, jeigu siuntėjas nėra įkėlęs.

Štai taip paprasta naudotis postcrossing.com svetainės galimybe susipažinti su įvairiais žmonėmis 🙂 Dažniausiai atvirutės ateina iš Rusijos ir Vokietijos (nuo karo metų Vokietijoje buvo labai populiaru siųsti atvirutes, kad viskas išlikę iki šių dienų). Tačiau esu gavusi ir iš Ekvadoro, Pietų Korėjos, Malaizijos – tačiau tik po vieną ar dvi atvirutes per daugiau nei du metus.

Jeigu kas nors sugalvosite, tai tikrai įdomi veikla, kurios dėka galima susipažinti su šalimi, patirti džiaugsmą, kai gauni atvirutę ir žinoma kartais gera pažintis su įvairiais žmonėmis 🙂

Share

Copyright © 2016-2024 Varlė keliauninkė All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex