Žiemiška Ryga

Posted by redzina91 on 2019 sausio 29 in Užsienis |

Pirmiausia, mane graužia sąžinė, kad dar berods pora kelionių nėra aprašytos (tiksliau pradėtos aprašyti, bet nebaigtos)… Tačiau per vasarį tikrai bus jos aprašytos, o tai jau ir metai taip gali praeiti. Taigi… Išaušo graži gruodžio 12 diena ir pamačius reklamą, kad į Rygą yra pigesni bilietai, nusprendžiau, kad gana ir laikas ten nukeliauti. Nusiperku bilietus sausio galui už 20 eurų į abu galus (iš Vilniaus į Rygą ir atgal). Likus 3 savaitėms pradėjau dairytis, ką aplankyti, gal kažkas naujo yra, įdomaus. Gavau ir pasiūlymų. Planuose buvo apsilankyti Farmacijos muziejuje, Jugend‘o muziejuje, pasivaikščioti po senamiestį, apsilankyti bare „Ezitis migla“ ir gal dar užsukti į Karo muziejų, Ugniagesių muziejuje, galbūt dailės galeriją. Iš vakaro jau žinau, kad eisiu apžiūrėti Jugend‘o muziejaus, o paskui sužinau, kad nueiti reiktų į Nacionalinį istorijos muziejų, nes ten yra paroda skirta Latvijos 100-ečiui. Išaušta ankstus sausio 26-osios rytas. Žadintuvas (kad jį kur) suskamba 5:30. Susiruošiu, įsidedu maisto ir keliauju iki stotelės. Autobusas išvyksta 6:45, o aš jau 6:20 buvau stotyje. Kadangi tingėjau eiti pėstute, todėl važiavau autobusu. Atsisėdu į savo vietą ir laukiu, kada paskambins mama ir praneš, kad jau yra kelyje link Vilniaus. Pakalbu ir įsijungiu filmą, nes laukia 4 val. kelionė. Kelionės metu ne tik pažiūriu filmą, bet ir pamiegu, paklausau muzikos ir susidėlioju kaip vaikščiosiu. Ir štai jau Ryga, o ir saulė šviečia – bus geras oras, matyt. Išlipu pirma iš autobuso ir drąsiai žygiuoju pirmyn. Kadangi šiek tiek žinau Rygą, tai ir galiu drąsiai žygiuoti ir atrodyti kaip vietinė. Dar nespėjus įeiti į autobusų stotį mane susistabdo du vyriškiai ir klausia rusiškai, kaip nuvažiuoti į Jurmalą. Deja, padėti negaliu… Einant požemine perėja nudžiungu, kad mūsų su tėvu vieta, kur pirkdavom bandeles su varške, vis dar veikia. Pirmas taškas – TIC, kur tikrai bus skirtukų, o gal dar ir kokių žemėlapių ar dar ko. Dėl skirtukų neklydau, jų ten neblogų radau, o dėl viso kito, deja, klydau.

Tada neskubėdama per senamiestį ėjau link Nacionalinio istorijos muziejaus, kuriame kažkada buvau su tėvu ir mums jis patiko. Pasisekė, kad pataikiau ant tos dienos, kai lankymas nemokamas (pas latvius yra dienų, kada galima apsilankyti nemokamai). Buvau viena pirmųjų lankytojų 😀 Ekspozicija skirta Latvijos 100-ečiui tikrai nebloga. Man, kaip mažai žinančiai apie Latvijos istoriją, buvo ką pažiūrėti. Tikrai įdomi ekspozicija, o ir su Lietuva šiek tiek susiję, radau kai ką lietuviško.

 

Kol apžiūrėjau, tai praėjo beveik valanda, kas būna labai retai, kai būnu muziejuose ir dar ne Lietuvoje 😀 Taigi tikrai buvo įdomu. Dar ten yra pastovios ekspozicijos – nuo seniausių laikų iki… Dar ir skirtukų ten būna, tai ir įsigijau iš ten dar kelis. Perėjau senamiesčio pakraščiu ir nukeliavau iki Jugend‘o muziejaus, o jis yra mano mėgstamiausioje Rygos dalyje, kur yra Jugend‘o stiliaus namų, kurie labai nerealūs.

Tame muziejuje esu buvusi, bet labai seniai… Ten labai gražių dalykėlių yra, o jau laiptinė kokia…

Rygoje tikrai yra į ką pasižvalgyti. Pastebėjau, kad ten yra nebloga atvirutė, kurią galiu nusiųsti vienam kolekcininkui į Šiaulius. Nuperku ją, o tada jau tenka ieškoti internete, kur paštas yra netoliese. Beieškant ir prieinu paštą, ko visiškai nesitikėjau. Išsiunčiu atvirutę ir einu link centro.

Skrandis pradeda prašyti maisto, taigi ieškau kur užvalgyti. Pavalgau ir atsiranda jėgų, o tada į senamiesčio kitą pakraštį apsilankyti „Ezitis migla“ bare. Aplinka tikrai labai įdomi ir rekomenduoju ten užeiti, tikrai patiks 🙂 Dar paslampinėju po senamiestį, užeinu pasidairyti po Laimos saldumynų parduotuvę (akcijinių tortų buvo, kuriuos paprastai perkam Latvijoje).

Ir galiausiai – laikas eiti į stotį. Gaila išvažiuoti iš vieno mėgstamiausių miestų. Ryga visada buvo vienas mano miestų. Gal todėl, kad nuo vaikystės ten keliauta, o buvo ir laikotarpis, kai keliauta per visas atostogas su tėvu. Tai jo reikalais, tai tiesiog pamatyti kažką įdomaus. O 2017 metais teko ir pabuvoti 3 dienas ten pas tėvą (jis ten praleido mėnesį) tik apsigynus magistrą, kad pailsėčiau nuo viso streso, kurio tikrai buvo labai daug. Gero po truputį… Ir vėlai vakare buvau namuose. Kelionė buvo gera, o dabar noriu ir dar… 🙂

Share

Žymos:, ,

Copyright © 2016-2024 Varlė keliauninkė All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex